Τα Ελληνόπουλα της κρίσης μπροστά στις Πανελλήνιες

Λίγες ώρες πριν τις Πανελλήνιες 2017, δέκα υποψήφιοι άνοιξαν τα χαρτιά τους στην κάμερα του News 24/7. Τα συναισθήματα, τα όνειρα και οι περιορισμοί μιας γενιάς που μεγαλώνει μέσα στην κρίση, με φόντο το περίφημο brain drain, που κάνει τη φυγή στο εξωτερικό ένα όχι και τόσο μακρινό σενάριο, ακόμα κι αν είσαι μόλις 18...

"Στην Ελλάδα ίσως γυρίσω όταν πλέον θα είμαι πολύ μεγάλος. Θα έχω πάρει σύνταξη και μπορεί, ίσως, τότε να γυρίσω στην Ελλάδα". Η φράση δεν ανήκει σε έναν 30χρονο που έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή στο εξωτερικό, αδυνατώντας να αποκατασταθεί επαγγελματικά στη χώρα του. Ανήκει σε έναν 18χρονο επίδοξο σχεδιαστή αυτοκινήτων που δίνει Πανελλήνιες με αποκλειστικό στόχο τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του για μια καριέρα στη βιομηχανία αυτοκινήτων. Ο Θάνος γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Ελλάδα τέτοια βιομηχανία δεν υπάρχει και έχει ήδη αποφασίσει, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του, να επιδιώξει ένα μεταπτυχιακό σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα με ανεπτυγμένη βιομηχανία στον εν λόγω τομέα, που θα μπορέσει κατόπιν να τον απορροφήσει.

Για τη γενιά των σημερινών δεκαοκτάρηδων όπου ανήκει ο Θάνος, για τα Ελληνόπουλα που δίνουν φέτος Πανελλήνιες έχοντας ζήσει σχεδόν τη μισή τους ζωή μέσα στην κρίση, η έννοια της επαγγελματικής αποκατάστασης μπαίνει στο κάδρο από νωρίς.

 

Διαβάστε περισσότερα: News247.gr - Τα Ελληνόπουλα της κρίσης μπροστά στις Πανελλήνιες

Credits

Παραγωγή: 24MEDIA

Special Project Editor: Ιωάννα Μπρατσιάκου

Σκηνοθεσία/μοντάζ: Στυλιανός Αξιώτης